Балога запевнив, що сильних повеней у цьому році не буде

Поділитися
Навесні повені будуть значно менші, ніж у попередні роки. Про це заявив міністр з надзвичайних ситуацій України Віктора Балога.

За його словами, повені можливі завжди, і до них треба бути постійно готовим. «Але цієї весни, за оцінками наших фахівців, весняні розливи будуть значно менші, аніж торік. У землі мало вологи, майже немає снігу, та й з закордону приплив води очікується істотно менший», - зазначив міністр.

В.Балога додав, що ускладнення повеневої ситуації можливі на невеликих територіях Львівської, Волинської, Рівненської та Житомирської областей.

При цьому, за його словами, у Карпатах, де небезпека підняття рівня води завжди вища, все буде залежати від інших природних факторів, зокрема, від опадів.

«Окрема інформація для киян - загрози підтоплення житлових масивів ми не бачимо, можливі лише незначні розливи води. Але в будь-якому випадку ми продовжуємо моніторити ситуацію і тримаємо рятувальні підрозділи у повній готовності», - зазначив Балога.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у кінці квітня в Києві очікується пік підтоплення. Під час найсильнішої за останні п'ять років повені очікується підтоплення дачних масивів і деяких районів.

За матеріалами Сегодня

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі