Плющ розповів про причини виходу з НУ-НС

Поділитися
Колишній голова Верховної Ради, народний депутат Іван Плющ вступив до депутатської групи «Реформи заради майбутнього». Про це він повідомив в інтерв’ю Українській службі Бі-бі-сі.

«Тепер серед 41 позафракційних депутатів створюється нова депутатська група із статусом фракції, з назвою «Реформи заради майбутнього». Я вступив до цієї групи, підписавши заяву із номером двадцятим у списку», - повідомив Плющ.

Говорячи про причини свого виходу з фракції НУ-НС, екс-спікер зазначив: «Будучи свідомим, що фракція НУ-НС у силу різних причин, фактично, себе вичерпала, я вступив у більшість і припинив свою працю у фракції НУ-НС, але не виходив з неї, тому що не мав такої можливості до конституційних змін. А бути позафракційним чи бути у НУ-НС, який фактично теж позафракційний, – яка різниця».

Відповідаючи на запитання, чи підтримує нова депутатська група всі дії теперішньої влади і зокрема президента, Плющ сказав: «У нас чітка назва фракції «Реформи заради майбутнього». Перебуваючи у цій групі і цій фракції, ми будемо приймати рішення: які дії ми підтримуємо, а які не підтримуємо, і будемо пояснювати чому».

Він також підкреслив, що не бачить себе у майбутньому членом Партії регіонів: «Якби би я мав намір вступати у Партію регіонів, то я б уже давно в неї вступив. Але я не мав такого наміру».

Нагадаємо, заяву про вихід Івана Плюща з фракції НУ-НС голова парламенту Володимир Литвин оголосив на засіданні у вівторок, 15 лютого.

У середу, 16 лютого, у Верховній Раді було офіційно створено нову депутатську групу «Реформи заради майбутнього».

Раніше ЗМІ повідомляли, що Плющ може вступити до новоствореної депутатської групи.

За матеріалами: Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі