У Франції очікується великомасштабний страйк транспортників

Поділитися
© Олександр Задірака/ФФУ
Французькі профспілки, в понеділок 6 вересня, оголосили про початок загальнонаціонального транспортного страйку, в якому візьме участь від 800 тис до 2 млн чоловік, включаючи службовців такого гіганта, як «Air France».
Французькі профспілки, в понеділок 6 вересня, оголосили про початок загальнонаціонального транспортного страйку, в якому візьме участь від 800 тис до 2 млн чоловік, включаючи службовців такого гіганта, як «Air France».У зв'язку з цим потенційні пасажири отримали попередження заздалегідь уточнювати долю рейсів, призначених на вечір понеділка і пізніше. Працівники паризького метро повідомили, що при найоптимістичнішому прогнозі на маршрути буде випущено не більше половини поїздів. Кожен другий працюючий залізничний склад також відстоюватиметься до вживання урядових заходів, задовільних з точки зору профспілок. Нагадаємо, що страйкарі виступають проти планів уряду Саркозі підвищити пенсійний вік до 62 років і збільшити кількість «років вислуги» для ряду професій для здобуття їх представниками повноцінної пенсійної компенсації. В даний час пенсійний вік у Франції починається у 60 років. Проте, Николя Саркозі досі вірний заявленій позиції, яка була виражена в заяві, що він «не покине Єлісейський палац, поки пенсійна реформа не буде схвалена». Крім того, глава держави і лідер правлячої партії «Союз за народний рух» сказав: «Я чекаю, що протести будуть. Але, якщо щоразу після маніфестацій ми відкликатимемо корисний для країни законопроект, ми ніколи нічого не зробимо». Нагадаємо, що до працівників транспорту, свою незадоволеність реформами висловили викладачі, які вийшли на дводенний загальнонаціональний страйк. Вони виразили свій протест проти планованого скорочення робочих місць і збільшення пенсійного віку. Представники профспілок повідомляють, що в понеділок 6 вересня не вийшли на роботу біля третини всіх викладачів коледжів і ліцеїв країни. Наразі згідно з опитами Ifop 70% французів підтримують не президента Саркозі, а страйкарів.

За матеріалами Бі-Бі-Сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі