У Росії зростає кількість хворих на лихоманку Західного Нілу

Поділитися
У Волгоградській області РФ, за даними на 1 вересня, кількість зареєстрованих випадків захворювання на лихоманку Західного Нілу збільшилася до 206 осіб, повідомили в регіональному управлінні Росспоживнагляду.
У Волгоградській області РФ, за даними на 1 вересня, кількість зареєстрованих випадків захворювання на лихоманку Західного Нілу збільшилася до 206 осіб, повідомили в регіональному управлінні Росспоживнагляду. "Із загальної кількості випадків захворювання 78% виявлено у Волгограді, де небезпечна інфекція виявлена у 162 осіб. Випадки захворювання також зареєстровані у місті Волзькому і 17 сільських районах. Причому в дев'яти з них захворювання на ЛЗН виявлені вперше", - повідомив представник управління. Із загальної кількості виявлених випадків ЛЗН - п'ять із летальним кінцем. "В останні дні приріст хворих складає від 10 до 20 людей щодня", - сказав співрозмовник агентства. За даними на 26 серпня, приріст хворих на ЛЗН становив від 6 до 10 осіб щодня. У зв'язку зі спекою у регіоні перший випадок захворювання на ЛЗН був виявлений 16 липня - на місяць раніше, ніж у 2009 році. Переносниками лихоманки Західного Нілу є комарі видів Culex і Anopheles, які плодяться на озерах, ставках, малих річках, заплавах, у заболочених місцях, затоплених підвальних приміщеннях. Щоб уникнути подальшого розповсюдження небезпечного захворювання санітарні служби проводять дезінсекцію водоймищ і місць скупчення комарів. До зони високого ризику захворюваності на  ЛНЗ включені Волгоград, Волзький і п'ять сільських районів з населенням близько 1,5 мільйона людей, до зони середнього ризику зараження включено 14 районів, де проживають близько 0,5 млн осіб. Таким чином, близько 2 мільйонів жителів Волгоградської області мають ризик зараження вірусом ЛЗН. Вперше лихоманка Західного Нілу у Волгоградській області була зареєстрована у 1999 році. Тоді постраждали понад 300 людей, 30 померли.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі