Мінагрополітики України прогнозує експорт зерна нового урожаю у розмірі 16 мільйонів тонн

Поділитися
Експорт зерна з України цього маркетингового року (липень 2010 - червень 2011) може скласти близько 16 мільйонів тонн, вважає міністр аграрної політики Микола Присяжнюк.
Експорт зерна з України цього маркетингового року (липень 2010 - червень 2011) може скласти близько 16 мільйонів тонн, вважає міністр аграрної політики Микола Присяжнюк. "Ми плануємо експорт зерна близько 16 мільйонів тонн", - сказав він журналістам у вівторок у Києві. За словами міністра, зокрема, експорт пшениці очікується на рівні 6,7 мільйона тонн, у тому числі 3 мільйони тонн - продовольчої, кукурудзи - 5 мільйонів тонн, ячменю - 3,7 мільйона тонн і 0,5 мільйона тонн інших культур. Як повідомлялося раніше із посиланням на віце-прем'єра з питань агрополітики Віктора Слауту, виходячи з очікуваного врожаю на рівні 42 мільйонів тонн, Україна у новому МР має можливість постачати на зовнішні ринки близько 18 мільйонів тонн зерна. Раніше Мінагрополітики прогнозувало врожай зерна у 2010 на рівні 45-45,5 мільйонів тонн. У 2009 році в Україні було зібрано 46 мільйонів тонн зерна. Як повідомляло "Дзеркало тижня", згідно з даними Мінсільгоспу РФ, через посуху загинули посіви на площі в 9,6 млн. гектарів - це приблизно п'ята частина посівних земель Росії. Міністр сільського господарства Ірина Скринник минулого тижня була змушена знизити прогноз валового збору зернових у 2010-2011 рр. на 5,7%.

За матеріалами Інтерфакс Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі