Ще одна сходинка до Євросуду?

Поділитися
Голова Венеціанської комісії Ради Європи Джанні Букіккіо вважає, що громадянам України необхідно надати право звертатися до Конституційного суду.

Голова Венеціанської комісії Ради Європи Джанні Букіккіо вважає, що громадянам України необхідно надати право звертатися до Конституційного суду. Як передає кореспондент УНІАН, про це голова Венеціанської комісії заявив сьогодні журналістам у Києві.

«Я сподіваюся, що у правову систему України можна втілити, запровадити конституційне звернення з боку окремих громадян. Це поліпшить захист прав людини для всіх українських громадян», - сказав Д.Букіккіо.

З іншого боку, на його думку, надання українцям права звертатися до Конституційного суду України сприятиме зменшенню навантаження на Європейський суд із прав людини.

«Загалом, я хотів би бачити кращу співпрацю, взаємодію між політичними силами для того, щоб зміцнити демократичні установи», - підкреслив голова Венеціанської комісії.

Проте сьогодні журналістам не дали можливості поставити запитання Д.Букіккіо, мотивуючи тим, що це не передбачено програмою його перебування та участі у Міжнародній конференції «Захист прав людини органами конституційної юстиції: можливості і проб­леми індивідуального доступу», присвяченій 15-й річниці Консти­туційного суду України. До того ж журналістів, крім операторів телеканалів, не допустили до зали, в якій проходила конференція. Під час виступу голови Венеціанської комісії на конференції також вимкнули переклад для журналістів. Організатори конференції пояснили це технічними проб­лемами, хоча в конференц-залі переклад забезпечувався для всіх учасників конференції.

Згідно з Конституцією України, КС може розглядати звернення: президента України; не менш як сорока п’яти народних депутатів України; Верховного суду України; Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини; Верховної Ради Автономної Республіки Крим; а також Кабінету міністрів України.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі