Лукашенко пообіцяв вирішити валютну криза за пару днів

Поділитися
Президент Білорусі Олександр Лукашенко пообіцяв протягом декількох днів збалансувати валютний ринок і ввести жорстку економію держбюджету.

«Сьогодні - завтра - післязавтра ми вирівняємо ситуацію щодо валюти. Але ви на мене не ображайтеся. Курс - це справа кількох днів, треба, можливо, тиждень», - повідомив А. Лукашенко журналістам у суботу, 16 квітня.

Він підкреслив, що найнеприємніше, що могло бути на валютному ринку, вже трапилося.
О. Лукашенко вважає, що ажіотажу з валютою можна було уникнути, і люди самі створили собі проблеми. «Чого було кидатися в обмінники? Ми живемо за білоруський рубль. Ви ж вилучили величезну кількість валюти і взагалі фінансів з банків, коли почали забирати вклади. Я ж не можу не віддати вам ці вклади, і ми їх почали віддавати. Не вистачило валюти в банкоматах - почали використовувати золотовалютні резерви. Потім бачимо, що це взагалі може призвести до серйозних, сумних наслідків. Я заборонив видавати золотовалютні резерви. Є валюта у кого - будь ласка, давайте. Не має валюти - будьте здорові», - повідомив білоруський президент.
«За офіційним так званому курсом ми продавали валюту газовикам - бо без природного газу як обійтися, це ж електроенергія, - і на ліки перш за все, на найнеобхідніші потреби. Позабіржовий курс, він вже «засвистів» по-іншому, там вже ви формували цей курс », - звинуватив білорусів О. Лукашенко.
«Я не можу сьогодні продавати золото і викинути валютні запаси для того, щоб оголити країну. Тому було припинено продаж. Я впевнений, в найближчі дні ми вирівняємо цю ситуацію», - пообіцяв він.
За його словами, ажіотаж з продовольством створили самі люди. Він зазначив, що зараз люди скупили величезну кількість цукру і тим самим «омертвили» валюту. «Так ми могли продати його, і нам би його вистачило і для себе, і продати на зовнішньому ринку, і отримали б валюту. Попит в Україні, Росії великий, і ціни там вищі. Ви ж створили ажіотаж, підхльоснули попит і ціну», - сказав президент.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі