ФДМ повернув "Луганськтепловоз" росіянам

Поділитися
© Getty Images
ФДМУ і Брянський машзавод підписали акт прийому-передачі 76% акцій "Луганськтепловозу".

Як повідомила прес-служба ФДМ у понеділок, 28 березня, про підписання цього акту Фонд повідомив компанію-реєстратора ВАТ "ХК "Луганськтепловоз", яка має внести відповідні зміни до реєстру ВАТ, зарахувавши акціонером 76% акцій ЗАТ "КК "Брянський машзавод".

"Про зміни у реєстрі ФДМ повідомить відразу після отримання інформації від реєстратора", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, Господарський суд Києва у жовтні 2010 року розірвав договір купівлі-продажу 76% акцій холдингової компанії "Луганськтепловоз", укладений між КК "БМЗ" та Фондом держмайна України 29 червня 2010 року, проте російський інвестор оскаржив в Апеляційному суді це рішення.

Постановою Господарського суду Києва 21 березня затверджено мирову угоду, в рамках якої на виконання розпорядження уряду, російський інвестор отримує 76% "Луганськтепловозу", а сторони звільняються від взаємних грошових вимог.

"Луганськтепловоз" випускає магістральні і маневрові тепловози, дизель- і електропоїзди, трамваї, поворотні кола, запчастини для залізничного транспорту.

Основні замовники - "Укрзалізниця" і Російські залізниці.

У 2010 році холдинг збільшив обсяг виробництва у 2,3 раза у порівнянні з 2009 роком - майже до 1 млрд грн.

"Трансмашхолдинг" - найбільший у РФ виробник рухомого складу для залізниці та метро. Підприємства ТМХ розташовані у Санкт-Петербурзі, Брянську, Пензі, Московській, Ростовській і Тверській областях. Обсяг продажів компанії у 2009 році склав 71 млрд рублів. Основними акціонерами The Breakers Investments, за неофіційними даними, є співвласники "Кузбассразрезугля" Іскандер Махмудов і Андрій Бокарьов, структури "Трансгрупп АС" і ВАТ "Російські залізниці".

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі