Проданчук: Припинення вакцинації від кору та краснухи може нашкодити кільком поколінням українців

Поділитися
Припинення проведення в Україні вакцинації від кору та краснухи загрожує ризиками для здоров'я кількох поколінь українських громадян, а також іміджевими втратами для наший країни...

Припинення проведення в Україні вакцинації від кору та краснухи загрожує ризиками для здоров’я кількох поколінь українських громадян, а також іміджевими втратами для наший країни. Про це в інтерв’ю «Дзеркалу тижня» заявив колишній головний санітарний лікар України, колишній перший заступник міністра охорони здоров'я України Микола Проданчук.

«Цей випадок продемонстрував, що в нашій країні політики в боротьбі за вплив, а бізнес у боротьбі за ринки та держзамовлення готові знехтувати навіть здоров’ям кількох поколінь. Я ж не перестану переконувати людей: медицина поки що не винайшла ефективнішого й доступнішого способу захистити від небезпечних епідемічних захворювань, аніж щеплення. А ризики від щеплень непорівнянні з ризиками від захворювань», — підкреслив Проданчук.

Україну, за його словами, в результаті відмови від використання вакцини, яка поступила в країну як гуманітарна допомога, чекають іміджеві втрати.

«Наша країна, на жаль, показала, що гуманітарна допомога, якої вона попросила, не була використана через заборонні заходи, вжиті державою. Внаслідок цього громадяни не були допущені до гуманітарної допомоги. Одна річ, коли громадян не змогли загітувати пройти імунізацію, — тоді претензій до країни немає. І зовсім інша, коли держава не дала своїм громадян доступу до вакцини», — відзначив Проданчук.

При цьому він додав, що українці на очах у всього світу взяли дев'ять мільйонів доз якісної вакцини, які могли бути використані у нас або в якихось бідніших країнах, де захистили б багато людей від хвороб і врятували б немало життів, — і не використали.

Екс замміністра також висловив упевненість у тому, що дії уряду Януковича і уряду Тимошенко, чиї міністри поставили свої підписи під вирішенням про проведення додаткової вакцинації від кору та краснухи, були «не лише законними, а й орієнтованими на благо нашої країни».

Докладніше читайте в інтерв’ю Андрія Капустіна з Миколою Проданчуком у свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі