Посол України в Греції: Українці в заворушеннях не постраждали

Поділитися
Жоден громадянин України не постраждав під час зіткнень грецьких студентів з поліцією, заявив в інтерв’ю «Дзеркалу тижня» посол України в Греції Валерій Цибух...

Жоден громадянин України не постраждав під час зіткнень грецьких студентів з поліцією, заявив в інтерв’ю «Дзеркалу тижня» посол України в Греції Валерій Цибух. Також, за словами посла, українців не було і серед учасників акцій протесту.

На питання про те, чи постраждали українці під час акцій протесту, котрі переросли в заворушення, посол відповів: «Ні. Не підтверджено жодного факту». За словами Валерія Цибуха, постраждав тільки офіс компанії «АероСвіт», в якому було розбито вікна.

У деяких українських громадян, за інформацією посла, виникали проблеми з поверненням на батьківщину, але посольство надавало їм необхідну підтримку.

«Ми допомагали їм виїжджати на батьківщину, як це було, наприклад, у Салоніках. В Афінах же заздалегідь попередили, що на десяте грудня намічено загальний страйк, і літаки, у тому числі й «АероСвіту», цього дня не літатимуть», — заявив Валерій Цибух.

На питання про те, чи брали участь українці в акціях протесту, посол України відповів негативно.

«Я упевнений, що ні. Крім того, я розмовляв з керівником української студентської громади, і він завірив мене, що ніхто з наших не бере участь в цих заворушеннях», — заявив він.

На думку Валерія Цибуха, заворушення в деякій мірі позначаться на кількості українських туристів в Греції, але головною перешкодою для туризму залишиться надміру ускладнена процедура отримання грецької візи.

«Це складне запитання. Безумовно, ці події позначаться на всіх. Але на відвідування Греції українцями впливають інші чинники. Насамперед це візові проблеми: в консульських установах Греції в нашій країні існують великі обмеження для українців, і кількість туристів зменшується саме через візові бар’єри», — заявив посол.

Детальніше читайте в інтерв’ю Володимира Кравченка з Валерієм Цибухом у свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі