Експерти: Держконтроль якості харчових продуктів в Україні вкрай неефективний

Поділитися
Система державного контролю за якістю і безпекою харчових продуктів є неефективною і не сприяє пі...

Система державного контролю за якістю і безпекою харчових продуктів є неефективною і не сприяє підвищенню якості продукції українських підприємств, переконані президент всеукраїнської організації «Союзхарчопром» Олег Юхновський та заслужений працівник харчової промисловості України Людмила Зінченко.

«Розгалужена і громіздка система державного контролю якості й безпеки харчових продуктів в Україні є неефективною і не сприяє підвищенню якості харчових продуктів», — зазначили вони у своїй статті для «Дзеркала тижня».

Одну з головних причин такого стану справ фахівці бачать у непрозорих методиках виконання необхідних аналізів державними контрольними службами.

«Методики виконання більшості аналізів є закритими для виробників продукції, які є відповідальними за якість виробленої продукції і не мають вибору для підтвердження достовірності виконаних аналізів», — зазначають експерти.

Вони вважають, що державні органи не зацікавлені у реформуванні неефективної контрольної системи, оскільки у теперішній ситуації вони наділені правом не тільки контролювати якість продуктів, але й надавати платні послуги їх виробникам.

«Міністерства і відомства, відповідальні за якість і безпеку харчових продуктів, не бажають проводити реформи, оскільки бояться втратити додаткові джерела фінансування», — зазначають фахівці.

Детальніше читайте у статті Людмили Зінченко та Олега Юхновського «Продовольче безправ’я» у свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі