Страхові компанії зменшують виплати за КАСКО

Поділитися
Останні тенденції на ринку автострахування викликають тривогу не тільки у водіїв, а й у страховиків...

Останні тенденції на ринку автострахування викликають тривогу не тільки у водіїв, а й у страховиків. Установка на невиплату страхових полісів підриває довіру українців до всіх без винятку різновидів страхування.

Як відомо, доступність автокредитування призвела до того, що на дорогах з’явилося безліч водіїв-новачків, що не могло не позначитися на умовах страхування. Так, якщо десять років тому тариф становив 9—11% страхової суми, то згодом він знизився до 4—6%. При тому, що, за оцінками експертів Ліги страхових організацій, в Україні оптимальний тариф, який дає СК змогу покрити операційні витрати на КАСКО, становить 6—7% вартості машини. Попри це, до 30% страхових компаній тарифи занижують.

Причина в тому, що СК сьогодні намагаються максимально зменшити компенсації за договорами страхування. Так, досі триває провадження за позовом киянина Дениса Іванова до СК «ПроСТО». У вересні минулого року клієнт «ПроСТО» потрапив у ДТП, внаслідок якого його машина згоріла. Але компанія відмовилася виплачувати компенсацію в повному обсязі, посилаючись на результати незалежної експертизи.

За словами Дениса Іванова, коли він приніс усі потрібні документи, страховики сказали, що компанія відшкодує йому лише 50%, плюс він може продати цей автомобіль. Представник компанії додав, що неповне відшкодування — теж непогано. Тепер Денис Іванов позивається з «ПроСТО», проте юристи зазначають, що навіть після суду повернути гроші проблематично. І таких випадків — тисячі.

Петро Салашій, директор юридичної фірми, переконаний, що великі компанії мають більше фінансових можливостей для виплат своїм клієнтам сум за збитки, а для маленької компанії така виплата відчутно б’є по кишені. «Тому для них головне — щоб їм сплачували до виникнення страхового випадку, а потім — це вже діло третє», — підсумував юрист.

Що цікаво — навіть після того, як клієнт виграє справу в суді, СК все одно буде в плюсі. У середньому судове провадження триває один-два роки, тому за рік СК отримує близько 15% суми, якої вони не виплачують за рахунок інфляції. Отже, потерпілий у жодному випадку не отримає 100% страхової суми.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі