Знімки з супутника підтвердили готовність КНДР до ядерних випробувань

28 сiчня 21:35

Аналізуючи знімки полігону КНДР з космосу, експерти прийшли до висновку, що ядерні випробування можуть відбутися в найближчі пару тижнів.

 

Супутникові фотографії свідчать про готовність Північної Кореї провести ядерні випробування вже в найближчі кілька тижнів.

До таких висновків прийшли фахівці Інституту відносин США-КНДР при американському Університеті Джона Хопкінса, проаналізувавши знімки північнокорейського ядерного полігону, зроблені з космосу.

На підтвердження своїх слів експерти вказують на те, що на полігоні очистили від снігу під'їзні шляхи до тунелю, що веде до місця підземної детонації. Крім того, перед тунелем стоїть велика кількість вантажівок.

На їх думку, фотознімки доводять, що Пхеньян готовий підірвати черговий атомний заряд "протягом декількох тижнів або раніше".

Ці висновки побічно підтверджуються заявою північнокорейського лідера Кім Чен Ина, який у відповідь на резолюцію Радбезу ООН (засуджує Пхеньян за запуск супутника у грудні) наказав готуватися до "значних і видатних державних заходів".

Незабаром після цього комітет оборони КНДР повідомив, що Північна Корея буде продовжувати запуски супутників і проводити ядерні випробування.

"Ми не приховуємо, що різного роду супутники, які ми запустимо, пуски ракет великої дальності, які ми здійснимо, ядерні випробування високого рівня, які ми проведемо, спрямовані проти США", - говориться в заяві.

Білий дім розцінив загрози влади КНДР провести нові ядерні випробування як провокацію. !zn

Читайте також:

Північна Корея оголосила про проведення ядерних випробувань

Глава Google відвідав КНДР із закликом розвивати інтернет замість ракет

КНДР офіційно проголосила себе ядерною державою

США підсилять тиск на КНДР у зв'язку з ракетним запуском