Знайдено уламки зниклого рік тому на Уралі літака Ан-2 і останки 11 загиблих

05 травня 15:22

Ан-2 вилетів з аеродрому Сєрова 11 червня 2012 року без дозволу наземних служб, і з тих пір про нього нічого не було відомо. Знайти ані літак, ані 13 осіб на його борту не вдавалося майже рік.

 

Пошукова група знайшла уламки літака Ан-2 в околицях м. Сєров. Про це повідомили в Головному управлінні МНС Росії по Свердловській області. Там зазначили, що наразі можна з упевненістю говорити про марку повітряного судна - Ан-2. Чи той самий це літак, який зник влітку минулого року після несанкціонованого вильоту з Сєрова, належить з'ясувати в подальшому.

"На місці катастрофи літака Ан-2 виявлено фрагменти тіл 11 осіб, рештки літака імовірно належать зниклому рік тому в Свердловській області літаку", - повідомив начальник прес-служби Уральського регіонального центру МНС Вадим Гребенніков.Він уточнив, що на місце виявлення уламків літака дісталися перші групи рятувальників і слідчих. "На місці працюють вісім рятувальників Карпінського пошуково-рятувального загону, вісім слідчих Слідчого комітету, а також співробітники поліції", - сказав Гребенніков.Два мисливця з міста Сєрова Свердловської області минулої суботи ввечері в ході пошуку токовища глухарів знайшли ймовірне місце катастрофи літака Ан-2 в 8 км від міста. Як повідомили в МВС, носова частина літака практично повністю занурена в болото.

Нагадаємо, пізно ввечері 11 червня 2012 р. літак Ан-2 здійснив несанкціонований виліт в невідомому напрямку з посадкової смуги в місті Сєров. На борту перебували 13 осіб (12 пасажирів і пілот). В ході пошуково-рятувальної операції наземним угрупованням було обстежено 3 тис. 339 кв. км на території Свердловської області. Авіація з початку пошуку літака обстежила 284 тис. 350 кв. км. Всього в щоденних пошуках літака брали участь до 1 тис. 455 чоловік особового складу служби порятунку Свердловської області, Уральського пошуково-рятувального загону, територіальних підрозділів Головного управління МНС Росії по Свердловській області, загонів ОМОН, зведеного загону ММО МВС, уряду Свердловської області і волонтерів, а також 331 одиниця техніки, у тому числі до 13 повітряних суден. Місцезнаходження повітряного судна тоді встановити не вдалося, в середині листопада 2012 р. пошуки були припинені.За фактом зникнення літака було порушено кримінальну справу за ч.3 ст.263 Кримінального кодексу РФ (порушення правил безпеки руху і експлуатації повітряного транспорту, що призвело з необережності до смерті більше двох осіб). Виробництво попереднього слідства по даній кримінальній справі було відновлено органами Слідчого комітету РФ.