Життя заручників в Алжирі все ще в небезпеці

19 сiчня 12:08

Кілька десятків полонених ще утримують бойовики-ісламісти, що захопили в середу нафтогазовий комплекс на сході Алжиру.

 

Міністр оборони США Леон Панетта заявив у суботу, 19 січня, що США роблять все можливе, щоб врятувати заручників, захоплених в Алжирі.

Раніше з аналогічною заявою виступила держсекретар Хілларі Клінтон.

У п'ятницю, 18 січня алжирське державне інформаційне агентство АПС повідомило, що в ході спецоперації загинуло 12 заручників.

Про долі близько 30 іноземців, захоплених на газопереробному заводі на південному сході Алжиру, як і раніше нічого не відомо.

Нагадаємо, нафтогазове підприємство "Ін-Аменасе" зазнало атаки вранці 16 січня. Терористи спочатку захопили два автобуси (з співробітниками підприємства), потім проникли в житлову зону, згодом узяли під контроль всю територію комплексу.

Грабіжники вимагали негайно зупинити військову операцію Франції в Малі, розпочату проти бойовиків ісламізму. В іншому випадку вони погрожували розправитися із заручниками.

Відповідальність за напад покладається на відомого африканського ісламіста Мухтара Бельмухтара і його угрупування, пов'язане з "Аль-Каїдою".

За даними джерел в Алжирі, бойовики проникли в країну з Малі, але газове родовище, на яке було скоєно напад, розташоване набагато ближче до кордону з Лівією. !zn

Читайте також:

Алжирські ВПС атакували караван ісламістів з іноземними заручниками, знищивши практично всіх

Країни Євросоюзу можуть направити війська в Малі

Захоплення заручників в Алжирі: "Аль-Каїда" висунула ультиматум Франції

Франція початку наземну операцію в Малі