Жириновський звинуватив у вбивстві Березовського британські спецслужби

28 березня 18:23

Британцям не подобалося, що Березовський хотів повернутися до Росії і "вони вирішили його прибрати", упевнений одіозний російський політик Жириновський.

 

Віце спікер Держдуми, лідер ЛДПР Володимир Жириновський вважає, що смерть у Великобританії опального російського олігарха Бориса Березовського - не що інше, як вбивство.

"Я виключаю добровільний відхід з життя Березовського. Ніякого самогубства не було. Його знайомі в Лондоні підтверджують, що він збирався летіти чи то до Ізраїлю, чи то до Африки. Виходячи з моєї розмови з ним у січні, він намагався знайти варіант повернення до Росії, тому йому не було сенсу так закінчувати своє життя. А всі ці дурні розмови, що він збіднів, і у нього немає грошей - так повно у нього грошей. Себе він ніколи б не скривдив. Він хотів отримати ще з Абрамовича, але не вийшло", - наводять слова Жириновського сайт його партії.

Жириновський вважає, що за вбивством Березовського стоять британські структури. "Мені він говорив, що готовий вжити всіх заходів і закрити справу Литвиненка, щоб не було ніяких звинувачень ні проти Росії, ні проти Лугового. Мабуть, спецслужби це все почули - його охоронці могли працювати одночасно на англійські спецслужби.

І коли там, в Лондоні, зрозуміли, що він точно збирається повернутися до Росії і закрити всі справи проти нашої країни, вони злякалися. Їм це невигідно, бо ламає всі сценарії, пов'язані з Березовським, антиросійський сценарій", - заявив лідер ЛДПР.

"Березовський після суду з Абрамовичем розчарувався в британському правосудді, ну і він, дійсно, просто хотів повернутися до нашої країни. А він знакова фігура. Якщо Березовський повертається до Росії, за ним могли потягнуться й інші.

Він сподівався на указ президента про помилування, щоб всі кримінальні справи відносно нього було закрито. Це все британцям не подобалося, і вони вирішили його прибрати", - резюмував лідер ЛДПР.

Нагадаємо, Березовський помер 23 березня в своєму маєтку в графстві Беркшир. У момент, коли його охоронець виявив, на шиї Березовського було щось схоже на шнур або перев'язувальний матеріал. В ході розтину з'ясувалося, що у Березовського перед смертю було зламано ребро. Патологоанатоми заявляли, що причина смерті бізнесмена - повішення. !zn

Читайте також:

Після смерті Березовського в Росії мають намір повернути його "злочинно нажите" майно

Оприлюднені подробиці загибелі Березовського: на шиї у олігарха був шнур

Жириновський оголосив Януковича ворогом і зрадником

Жириновський оголосив метеорит, що впав на Уралі, секретною американською зброєю