Жертвами теракту в Алжирі стали 37 іноземних заручників з восьми країн

21 сiчня 16:59

Алжирська влада офіційно відзвітувала про операцію зі звільнення заручників, захоплених ісламістами на газовому родовищі.

 

Жертвами атаки терористів на газовий комплекс "Ін Аменас" в Алжирі стали 37 іноземних заручників із восьми країн. Такі офіційні дані уряду Алжиру.

"Вбито 37 іноземних заручників. Сім убитих ще не упізнано", - повідомив алжирський прем'єр Абдельмалек Саляль.

Він додав, що влада не володіє інформацією про п'ять захоплених терористами іноземців.

"Залишається п'ять іноземних громадян, про яких у нас немає новин. Вони можуть ховатися, вони могли бути переміщені в інше місце або могли загинути", - сказав Саляль.

Нагадаємо, 16 січня терористи напали на об'єкт нафтогазової промисловості "Ін Аменас" в Алжирі, який спільно розробляють британський нафтовий гігант BP з алжирською Sonatrach і норвезькою Statoil.

Бойовики під керівництвом відомого африканського ісламіста Мухтара Бельмухтара (його угрупування пов'язане з "Аль-каїдою") взяли в заручники сотні іноземних співробітників і місцевих фахівців, вимагаючи виведення іноземних військ з сусіднього Малі.

Влада Алжиру заявила, що не має наміру вступати з терористами у переговори. Вона почала операцію зі звільнення заручників. 18 січня з полону вдалося врятувати 650 осіб, при цьому кілька десятків загинули. Як тільки військові перейшли до активних дій, ісламісти почали страчати полонених. !zn

Читайте також:

Ісламісти приготувалися знищувати всіх "хрестоносців" у Малі

Президент Франції вважає операцію Алжиру, в якій загинули понад 20 заручників, адекватною

Алжирський спецназ знищив залишки бойовиків в Ін-Аменасі

Алжирські ВПС атакували караван ісламістів з іноземними заручниками, знищивши практично всіх