Жертвами обвалення будинку в Бангладеш стали більше 300 осіб, 650 зникли безвісти

26 квiтня 22:46

Рятувальники і добровольці змогли витягнути з-під уламків комплексу більше двох тисяч людей. Однак під завалами залишаються сотні людей.

 

У передмісті столиці Бангладеш Дацці триває рятувальна операція на місці обвалення восьмиповерхового будинку, де перебували кілька швейних фабрик, магазини і відділення банку.

За останніми даними, загинуло 307 осіб, більше 2000 врятовано, ще понад 650 вважаються зниклими без вісти.

Військові, пожежники і сотні добровольців за допомогою спецтехніки і просто руками розбирають завали цілодобово. 26 квітня рятувальники, що пробивали тунель у руїнах зруйнованого будинку, виявили велику групу людей, яким вдалося вижити.

У приміщеннях на третьому поверсі змогли врятуватися близько 50 осіб. За словами пожежників, постраждалих вдасться витягнути з-під уламків вже в суботу.

За офіційним даними в будівлі працювало 3122 людини, проте ніхто точно не знає, скільки саме людей перебувало там на момент катастрофи.

Влада вже підтвердила, що власник зруйнованого будинку проігнорував попередження про те, що напередодні на стінах будівлі з'явилися глибокі тріщини. В даний час він переховується від поліції, однак прем'єр-міністр пообіцяв, що винного буде знайдено і покарано.

Тим часом більше 10 тисяч людей вийшли на стихійну акцію протесту з вимогою заарештувати власника будівлі та поліпшити умови праці робітників.

Для розгону демонстрантів, які підпалювали автобуси і нападали на швейні фабрики, поліція застосувала сльозогінний газ і гумові кулі.

Зазначимо, що Бангладеш вважається текстильною столицею світу. Тут виготовляються вироби для провідних західних брендів, при цьому собівартість товарів дуже низька через дешеву робочу силу.

При цьому керівництво швейних підприємств постійно критикують за низькі зарплати і погані умови праці робітників.

Популярна в Британії компанія Primark, для якої виконували замовлення на другому поверсі зруйнованого будинку Rana Plaza, вже заявила, що разом з іншими компаніями має намір переглянути виробничі стандарти.

Активісти, які виступають за права працівників, стверджують, що світові компанії повинні нести моральну відповідальність за добробут людей, які на них працюють. !zn

Читайте також:

В Індії обвалився семиповерховий будинок, десятки жертв

Пожежа на фабриці в Бангладеш: понад 120 загиблих

У центрі Сум звалився споруджуваний торговий центр