Жертвами авіанальоту НАТО в Афганістані стали п'ятеро дітей

13 лютого 13:36

Під час удару сил коаліції по притулку талібів загинуло десять мирних жителів, половина з них - діти.

 

У результаті авіаудару НАТО в Афганістані загинули 10 мирних жителів, серед них 5 дітей. Ще четверо дітей отримали поранення, повідомив губернатор провінції Кунар Сайєд Фазулула Вахіді.

Інцидент стався на сході Афганістану у ніч на 13 лютого під час нальоту сил НАТО на притулок "Талібану". Як зазначає місцева влада, в результаті нічного рейду було також вбито трьох польових командирів "Талібану", у тому числі одного з лідерів бойовиків Шахпур, пов'язаних з "Аль-каїдою".

Авіаудар був завданий по будинку у віддаленому селі, де в той момент знаходилися таліби, разом з мирними громадянами. Чи був хтось з бойовиків господарем будинку, невідомо. Як відзначають західні ЗМІ, бойовики нерідко погрозами змушують простих громадян надавати їм притулок і їжу.

Представник альянсу поки не став коментувати подію, зазначивши, що проводиться розслідування авіаудару.

Раніше дії НАТО, жертвами яких були мирні жителі Афганістану, були причиною серйозних розбіжностей альянсу і місцевої влади.

Нагадаємо, в щорічному посланні конгресу 12 лютого американський президент Барак Обама оголосив, що в 2014 році влада США планує завершити військову операцію в Афганістані. 34 тисячі військовослужбовців (близько половини всього американського контингенту) будуть виведені з країни протягом одного року. !zn

Читайте також:

Принц Гаррі порівняв війну в Афганістані зі "стрілялками" на PlayStation

США фактично визнали талібів легальною силою

Американські солдати отримали стягнення за спалення Корану і наругу над трупами талібів