Землетрус магнітудою 7,8 сколихнув Іран і докотився до Індії

16 квiтня 14:49

Потужні підземні поштовхи відчули у країнах Перської затоки. Епіцентр землетрусу знаходився поблизу ірано-пакистанського кордону.

 

Сильний землетрус магнітудою 7,8 стався удень 16 квітня на південному сході Ірану біля пакистанського кордону.

Епіцентр землетрусу знаходився за 200 кілометрів від іранського міста Захедан. Осередок залягав на глибині близько 15 кілометрів.

Підземні поштовхи відчувалися по всій південно-західній Азії: від країн Аравійського півострова до індійської столиці Нью Делі, де землетрус викликав справжню паніку.

Інформації про жертви і руйнування поки що немає.

Нагадаємо, 9 квітня у південно-західних районах Ірану стався сильний землетрус магнітудою 6,3, за яким послідувала серія афтершоків.

Підземні поштовхи зруйнували декілька сотень будинків, 37 людей загинули, понад 800 постраждали. Землетрус стався поблизу міста Бушер, де знаходиться атомна електростанція. Проте влада Ірану запевнила, що ніяких пошкоджень АЕС не отримала. Згідно з проектною документацією, АЕС "Бушер" може витримувати землетруси магнітудою до 9.

Нагадаємо, Іран розташований в одному з найбільш сейсмонебезпечних районів: через його територію проходить великий геологічний розлом. Одним із найбільш руйнівних для Ірану стихійних лих у XXI столітті став землетрус у Бамі. Це найдавніше місто було повністю зруйновано 26 грудня 2003 року землетрусом магнітудою від 6,3 до 6,6 бала. Загинули близько 26 тисяч людей, понад 30 тисяч отримали поранення. !zn

Читайте також:

Нові іранські ракети успішно пройшли випробування

Землетрус в Ірані зруйнував 12 сіл, десятки загиблих і сотні постраждалих

Іран відкрив нові уранові копальні і завод по обробці ядерної сировини

Північна Корея провела треті ядерні випробування, викликавши рукотворний землетрус