Затримано підозрюваного в організації найбільшої DDoS-атаки в історії

26 квiтня 23:05

Іспанська поліція заарештувала хакера з Нідерландів, якого підозрюють в організації найбільшої кібератаки в історії.

 

Поліція Іспанії 26 квітня заарештувала підозрюваного в організації найбільшої кібератаки в історії, яка в середині березня викликала збої глобальних мережевих сервісів і суттєво сповільнила роботу світового Інтернету.

В організації DDos-атаки підозрюється житель Нідерландів Олаф Кампхейс, член так званої організації Stophaus.

Він був затриманий і взятий під варту в Барселоні, в його будинку поліція провела обшуки і вилучила комп'ютери і мобільні засоби зв'язку. Очікується, що найближчим часом він буде переданий прокуратурі Нідерландів.

Як повідомлялося, мішенню глобальної DDoS-атаки, яка почалася в середині березня, стала компанія Spamhaus, що займається протидією розсилці спаму.

Експерти в області кібербезпеки назвали акцію хакерів "найбільшою в історії". Вона призвела до уповільнення завантаження сторінок по всьому світу, а також до збоїв систем інтернет послуг.

Представники Spamhaus звинуватили в організації атак голландську компанію Cyberbunker. Деякий час тому Spamhaus заблокувала її сервери в зв'язку з підозрами, що компанія надає хостинг спамерам. Представники Cyberbunker звинуватили Spamhaus у зловживанні повноваженнями.

У Spamhaus заявляли, що DDoS-атаки на замовлення Cyberbunker організували хакери з Росії і низки країн Східної Європи. !zn

Читайте також:

Названа причина найпотужнішою в історії інтернету DDoS-атаки

У хакерській атаці на Apple, Facebook і Twitter запідозрили українців

В Австралії заарештували лідера хакерської групи LulzSec, що зламало сайт ЦРУ

Британського хакера посадили на 3,5 роки за крадіжку квот за Кіотським протоколом