Затримано білгородського стрілка, якого шукала вся російська поліція

23 квiтня 22:57

На виїзді з Білгорода було затримано Сергія Помазуна, підозрюваного в розстрілі шести людей у центрі міста. При затриманні він поранив поліцейського ножем.

 

Підозрюваний у розстріл шести людей у Білгороді Сергій Помазун був затриманий на залізничній станції при спробі виїхати з міста.

"Співробітники поліції його впізнали і вжили заходів для затримання, в ході яких один поліцейський був поранений ножем", - повідомив представник прес-служби центру МВС РФ.

Помазун був затриманий двома працівниками транспортної поліції, відрядженими для пошуку "бєлгородського стрілка" з Москви.

Операцію з його затриманню особисто керував глава МВС РФ Володимир Колокольцев, повідомив представник міністерства.

"Колокольцев з вчорашньою ночі знаходиться в Білгороді і особисто керував операцією. Він дав доручення представити до заохочення всіх співробітників поліції, які відзначилися в ході проведення оперативних заходів", - повідомили в МВС.

Злочинця, який розстріляв двох дітей і четверо дорослих у центрі Білгорода, шукали не лише в Росії, але і в Україні. Орієнтування на Помазуна отримали відділення міліції Харківської, Луганської та Сумській області. Передбачалося, що він міг втекти в Харківську область, однак в українській міліції цю інформацію не підтвердили, проте зазначили, що правоохоронні органи працюють у посиленому режимі.

У Білгороді вбивцю шукали близько 2 тисячі співробітників правоохоронних органів. У місто було відряджено зведені загони курської та воронезької міліції, бійці московського ОМОН, стягнуто спецпідрозділи "Зубр" і "Рись" центру спецпризначення сил оперативного реагування МВС Росії.

Нагадаємо, вдень у понеділок, 22 квітня, 31-літній Помазун відкрив вогонь спочатку в магазині зброї, потім на Народному бульварі в Бєлгороді. На місці загинуло п'ятеро людей, зокрема, учениця сьомого класу, ще одна 16-річна дівчина померла в реанімації. Після цього стрілок зник.

За інформацію про "білгородського стрілка" поліція призначила нагороду в 3 мільйони рублів. Помазуну, який, за даними джерел у правоохоронних органах, раніше відсидів чотири роки за крадіжку і напад на силовика, тепер загрожує довічне ув'язнення. !zn

Читайте також:

Прокуратура довела причетність Мазурка до вбивства охоронців і закрила справу

"Дніпропетровський терорист" заявив, що підірвав урни через пенсійну реформу і дорогий газ

У Москві убито найвпливовішого кримінального авторитета СНД Діда Хасана