Заступник генсека НАТО порівняв дії Путіна з терором ісламістів

15 жовтня 20:01

Путін і ісламські терористи використовують одні і ті ж засоби - залякування і насильство - заради досягнення мети: заперечення демократії та верховенства права.

 

"Неорадянський ревізіонізм" президента Росії Володимира Путіна і терор "Ісламської держави" здійснюються схожими засобами. Таку думку висловив заступник генерального секретаря НАТО Александер Вершбоу на форумі в рамках онлайнового проекту "Security| Jam", повідомляє "Укрінформ".

"Неорадянський ревізіонізм пана Путіна і тероризм ІДІЛ мають власні істотні особливості. Але вони поділяють спільні цілі - залякування і насильство - заради досягнення спільної мети: заперечення демократії, толерантності, верховенства права як найвищих стандартів у міжнародних відносинах", - написав американський дипломат.

Заступник голови Альянсу зазначив, що, спровокувавши санкції з боку США і ЄС, Путін ізолював Росію і піддав ризику її економічний розвиток в довгостроковій перспективі.

"Чим більш авторитарною став його режим, тим більшу загрозу представляє для автократичної системи вільна і демократична Україна", - зазначив Вершбоу.

За його словами, агресія проти України і злісна антизахідна пропаганда з боку Росії стали найбільшими загрозами для євроатлантичної безпеки з часів завершення Холодної війни.

Читайте також: У Кремлі впевнені, що проект "Стіна" не буде реалізован

"Здається, що Путін вірить в те, що найкращий захист його режиму полягає в геополітичному наступі і військової стратегії, яка ставить під загрозу суверенітет сусідніх держав. Заради збереження цього контролю він повинен порушувати те, чого не контролює. Така небезпечна логіка може не зупинитися на Україні", - наголосив заступник генсека НАТО.

Як повідомлялося, 24 вересня президент США Барак Обама назвав найбільшими загрозами вірус Ебола, дії Росії в Європі і терористів в Сирії і Іраку. !zn