Захоплених сирійськими повстанцями миротворців ООН звільнено

09 березня 17:34

Викрадених миротворців перевезли з села Джамля, де їх утримували, в долину Ярмук на кордоні з Йорданією, куди згодом і переправили.

 

Узяту в заручники сирійськими повстанцями групу з 21 спостерігача ООН (в основному, філіппінці) звільнено.

Про це повідомляють у суботу, 9 березня, інформагентства з посиланням на представника ООН у Дамаску.

Спостерігачі знаходяться на території Йорданії. Стан колишніх заручників задовільний.

Як повідомлялося, члени бригад "Мучеників Ярмука", пов'язаних з опозиційною Сирійською вільною армією, захопили 6 березня 21 філіппінця, які входять до складу Сил ООН зі спостереження щодо роз'єднання на Голанських висотах.

Представники угрупування звинувачували контингент ООН у співпраці з сирійськими військами і погрожували в разі невиконання вимог звертатися з миротворцями "як з полоненими".

Раніше повстанці вимагали в якості умови звільнення миротворців, щоб війська, лояльні президентові Сирії Башару Асаду, звільнили село Джамла і сусідні з ним населені пункти.

Пізніше в четвер, лідер сирійської опозиції Ахмед Муаз аль-Хатіб пояснив, що миротворців затримали заради їх власної безпеки, оскільки вони опинилися в районі запеклих боїв між повстанцями і урядовими військами Сирії.

Нагадаємо, в заручниках у сирійських повстанців досі перебуває українка Анхар Кочнєва, яку вони взяли в заручниці в жовтні 2012 року. Український МЗС вже кілька місяців веде безуспішні переговори щодо її звільнення. !zn

Читайте також:

Викрадачі Анхар Кочнєвої зневірилися отримати викуп і просять від України "хоч щось зробити для її звільнення"

США побудували в Йорданії макет міста для навчань сирійських повстанців

Кількість біженців з Сирії досягла мільйона людей