Європейські фальшивомонетники переходять з купюр на монети

11 лютого 22:37

У країнах Євросоюзу зросло число випадків вилучення фальшивих монет. Найбільш часто підробляють монети номіналом два євро. Купюри, навпаки, почали підробляти рідше.

 

Кількість вилучених з обігу в країнах єврозони фальшивих монет зросла за рік на 17 відсотків. Про це повідомляє в понеділок, 11 лютого, агентство dpa, посилаючись на повідомлення Єврокомісії у Брюсселі.

У 2012 році в магазинах, банках і співробітниками поліції було вилучено 184 тисячі фальшивих монет, причому найпопулярнішим об'єктом підробки залишаються монети номіналом два євро, повідомляє Єврокомісія.

Разом з тим збільшення кількості фальшивих монет в Європі супроводжує зменшення кількості фальшивих купюр. Згідно з повідомленням Європейського центрального банку від початку року, в 2012 році було вилучено з обігу 531 тисячу фальшивих купюр, що на 12,4 відсотка менше, ніж в 2011 році.

Єврокомісія закликала країни ЄС до спільної боротьби проти фальшивомонетників, зокрема, до введення загального мінімального покарання за цей злочин. !zn

Читайте також:

США вводять в обіг нову 100-доларову купюру

В Україні за підробку ліків будуть саджати на 8 років

Митниця звільнила 20 осіб за фальшиві дипломи

УПЦ МП нагородила Кашпіровського "за труди на славу святої Церкви"