ЄС може створити російськомовний канал для боротьби з російською пропагандою

02 сiчня 21:07

Близько 15 країн ЄС підтримують ідею каналу для російськомовних громадян Балтії та інших країн колишнього СРСР.

 

Європейський Союз розглядає можливість створення нового російськомовного телевізійного каналу, метою якого буде боротьба з російською пропагандою. Про це повідомив міністр закордонних справ Латвії Едгарс Ринкевичс в інтерв'ю BuzzFeed News.

Як заявив сам міністр, за останні роки російське телебачення перестало бути прикладом професійної журналістської роботи.

"Російське телебачення, особливо за останні пару років, вело себе досить агресивно, і це більше не можна вважати нормальними новинами або нормальної журналістикою, оскільки швидше відбувається схоже на інформаційну війну і пропаганду", - сказав він.

За інформацією міністра ця пропозиція знаходиться на стадії обговорення, і зараз канал розглядається як альтернативне джерело інформації, який повинен бути порівнянний за якістю з каналом європейського телебачення, в якому будуть представлені і розважальні передачі, і точні в фактах новини.

Він також повідомив, що вже близько 13-15 країн членів ЄС підтримали дану ідею.

На думку міністра, дана ініціатива в першу чергу важлива для Латвії і Естонії, де проживає досить велика кількість російськомовних жителів, яких також пов'язує з Росією радянське минуле.

При цьому для того, щоб замінити російське телебачення у місцевих російськомовних каналів на даний момент не вистачає ресурсів.