ЄС і Канада продовжать політику невизнання російської анексії Криму

30 жовтня 17:19

Санкції проти Росії ув'язані з повним виконанням Мінських угод і повагою суверенітету України.

 

Європейський Союз і Канада на саміті в Брюсселі заявили про свою тверду прихильність суверенітету і територіальної цілісності України.

"Ми не визнаємо і продовжуємо засуджувати анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією і залишаємося рішуче налаштованими застосовувати політику невизнання", - йдеться у спільній заяві сторін, поширеному за підсумками зустрічі у верхах ЄС-Канада.

ЄС і Канада домовилися продовжувати співробітництво і тісну координацію в області застосування обмежувальних заходів по відношенню до РФ, які повинні залишатися тісно пов'язаних з повним виконанням Мінських угод і повагою суверенітету України.

У своїй заяві сторони обіцяють продовження допомоги Україні в реалізації її реформ.

Читайте також: В окупованому Криму плануються "віялові" відключення електроенергії

Як повідомлялося, за підсумками саміту ЄС-Канада було підписана всеосяжна економічна і торгова угода (CETA), яка усуне більше 99% зборів, які в даний час перешкоджають торгівлі між ЄС і Канадою. Очікується збільшення двосторонньої торгівлі на 12 млрд євро в рік, а також позитивний ефект для економічного зростання і створення нових робочих місць по обидві сторони Атлантики.