WikiLeaks опублікував документи, пов'язані з Тетчер

08 квiтня 21:36

Публікація складається з 429 документів, у яких обговорюються ключові події й напрями зовнішньої політики США і Великобританії з 1973 року до кінця 1976 року.

 

На сайті WikiLeaks з'явилася публікація секретних депеш американських дипломатів, в яких згадується ім'я колишнього британського прем'єра Маргарет Тетчер.

Публікація складається з 429 документів, у яких обговорюються ключові події й напрями зовнішньої політики США і Великобританії з 1973 року до кінця 1976 року. У деяких випадках представлено листування між урядами двох країн.

Екс-прем'єр Великобританії, "залізна леді" Тетчер померла в понеділок, 8 квітня від інсульту у віці 87 років. Тетчер - перша і єдина в історії Великобританії жінка-прем'єр (1979-1990). У грудні минулого року її було госпіталізовано. Її оточення пізніше повідомило, що екс-прем'єр перенесла невелику операцію з видалення пухлини в сечовому міхурі, яка пройшла успішно. Однак через свій немолодий вік баронеса залишалася під спостереженням лікарів, 28 грудня її виписали з лікарні.

Церемонія прощання з Тетчер пройде в лондонському соборі святого Павла. Після урочистої церемонії, під час якої екс-прем'єру будуть віддані військові почесті, тіло Тетчер кремуватимуть у присутності рідних і близьких.

Дата церемонії поки не називається. !zn

Читайте також:

Померла Маргарет Тетчер

Тимошенко співчуває у зв'язку зі смертю Тетчер - "залізної леді" з великим серцем

У Британії розкрили секретні архівні матеріали: Тетчер відмовилася вітати Брежнєва з 75-річчям через Афганістан

Маргарет Тэтчер: Залізна леді, яка створила свій власний "ізм"