Газету Financial Times викупає японський медіагігант Nikkei за 1,3 млрд доларів - Marketwatch

23 липня 16:04

Переговори велись з найбільшою німецькою медіакомпанією Axel Springer.

 

Власник газети Financial Times Pearson узгодив продаж видання з японською компанією Nikkei, передає Marketwatch. Відзначається, що Nikkei Inc. викупить FT за 1 мільярд 300 мільйонів доларів.

Раніше агентство Bloomberg, посилаючись на свої джерела, заявило, що британську газету готують до продажу. За даними джерел, лондонській Pearson запропонували за газету 1 млрд фунтів (або 1,6 млрд доларів). Повідомлялося, що Pearson страждає від зниження показників підрозділу освітньої літератури, тому й задумалася про продаж FT. Джерела вказували, що може купити газету така медіакомпанія як Axel Springer SE, та інші інвестори з Європи, Близького Сходу та Азії.

Pearson підтвердила, що зараз проходить обговорення продажу газети. "Pearson зазначає недавні спекуляції преси та підтверджує, що компанія перебуває в процесі переговорів щодо потенційної продажу FT Group, хоча немає впевненості, що обговорення приведуть до угоди", - йдеться в офіційному повідомленні компанії в четвер.

Компанія обіцяє оголосити про свої фінансові результати за перше півріччя 2015 року в п'ятницю, 24 липня. Акції Pearson з кінця березня "просіли" на 20 %, а на ранкових боргах в четвер зросли на 2,2 %.

Як повідомляє Reuters, посилаючись на свої джерела, переговори проводять із найбільшою німецькою медіакомпанією Axel Springer (SPRGn.DE). За їхніми даними, Pearson близька до укладення угоди.

Редакційна команда FT складається з 500 журналістів, які працюють в більш ніж 50 точках по всьому світу. Вперше видання вийшло у світ в 1888 році і складався з усього чотирьох сторінок. Pearson придбала газету в 1957 році.

Повідомлення про можливу британського видання не вперше з'являються в ЗМІ: ще у 2012 році The New York Times писала про можливу покупку видання Майклом Блумбергом (засновник агентства Bloomberg). В наступному році гендиректор Pearson Джон Феллон заявив, що "цей бізнес - не для продажу".