Влада Єгипту заборонить продаж алкоголю у міських районах

14 лютого 16:52

Єгипет стає все більш консервативним після приходу до влади ісламістів.

 

Влада Єгипту припинить видавати нові ліцензії на продаж алкоголю у міських районах, а старі не будуть продовжувати, повідомив старший віце-президент Управління громад нових поселень Єгипту (NUCA) Набіль Аббас.

"Ми не можемо дозволити магазинам (які торгують алкогольними напоями - прим. ред.) поширювати розпусту у нашому суспільстві", - заявив Аббас.

Як пише Africa Review, нове правило торкнеться передусім "міст-супутників", побудовані на околицях основних густонаселених міських центрів.

За словами чиновника, ухвалення подібного рішення обумовлене не тільки "релігійними, соціальними та медичними міркуваннями", але і є реакцією на скарги, що надійшли від жителів міст і представників місцевих рад.

Новина про заборону алкоголю викликала серед оглядачів побоювання, що в Єгипті починається "консервативна ера" під керівництвом президента Мохаммеда Мурсі. Раніше Єгипет був однією з небагатьох мусульманських країн, де допускався ліцензований продаж спиртного.

На думку експертів, цей крок може боляче вдарити по туристичній галузі, яка приносить велику частину доходів у скарбницю держави, однак і так значно постраждала через політичну кризу і хвилювання у країні після повалення президента Хосні Мубарака, коли влада перейшла до ісламістського уряду. !zn

Читайте також:

МЗС перерахував країни, куди українцям краще не їздити

У Єгипті відзначили річницю революції: більше ста людей поранено

Президент Єгипту підписав закон про нову конституцію і узаконив шаріат

"Ісламські патрулі" карають жителів Лондона за недотримання законів шаріату