Влада Венесуели визналиа, що Уго Чавесу стало гірше

05 березня 08:35

Стан Чавеса вкрай нестабільним, хоча він проходить курс інтенсивної хіміотерапії. Його вразила нова інфекція.

 

Стан здоров'я президента Венесуели Уго Чавеса, що перебуває на лікуванні у госпіталі в Каракасі, погіршився, заявив увечері 4 березня міністр зв'язку та інформації Ернесто Вільєґас.

"У Чавеса помічено погіршення функціонування дихальної системи", - повідомив міністр. За його словами, у президента діагностували "нову важку інфекцію" дихальних шляхів.

Вільєґас зазначив, що Чавес проходить "важкий курс хіміотерапії", і його загальний стан продовжує залишатися дуже слабким.

При цьому він у черговий раз засудив "психологічну війну", яка розгортається у Венесуелі, метою якої, на його думку, є сценарій насильницького розвитку подій як привід для іноземного вторгнення в країну.

Нагадаємо, у грудні 2012 року Чавес переніс четверту за два роки операцію з видалення ракової пухлини. Відтоді президент Венесуели жодного разу не з'являвся в теле - і радіоефірі. В середині лютого влада опублікувала фотографію, на якій Чавес був відображений у кубинській лікарні разом зі своїми дочками.

Нестача інформації про стан здоров'я президента призвела до поширення чуток про те, що Чавес помер або перебуває у критичному стані.

Наприкінці лютого колишній посол Панами при Організації американських держав Гільєрмо Кочес заявив, що у Чавеса ще два місяці тому була зафіксована смерть головного мозку, після чого він нібито був відключений від апарату штучного дихання. Втім, доказів він не надав.

Офіційний Каракас категорично спростував цю інформацію.

Венесуельські опозиціонери тим часом проводять масові акції з вимогою до уряду розкрити правдиві дані про стан здоров'я президента.

58-річний Чавес очолює Венесуелу з 1999 року. У 2012 році його знову переобрали президентом, інавгурація повинна була відбутися в січні, проте через стан його здоров'я церемонія була відкладена на невизначений термін. !zn

Читайте також:

"Невидимий" президент Уго Чавес бореться з хворобою: преса вимагає доказів, що він живий

Уго Чавес повернувся до Венесуели після тривалого лікування на Кубі

Парламент Венесуели дозволив Чавесу залишитися президентом без інавгурації