Влада Сирії оцінила збитки від війни у 14 мільярдів доларів

19 лютого 15:04

Війна у Сирії триває вже майже два роки. Спад економіки у країні Дамаск приписав "іноземній змові".

 

Сирійська влада оцінила збиток від громадянської війни в один трильйон сирійських фунтів, що становить близько 14 мільярдів доларів США.

Як повідомив міністр місцевого самоврядування Омар Галявінджи, такі дані про масштаби збитків навела урядова комісія з відновлення зруйнованих районів, яка вивчила події в країні, що відбулися до 10 січня 2013 року.

Спад економіки сирійська влада списала на "іноземну змову".

На думку уряду, до великої кількості жертв серед мирних громадян призвели економічні санкції Заходу, у той час, як бойовики-опозиціонери, що перекривали низку магістралей, відповідальні за дефіцит товарів першої необхідності.

- Комісія ООН з Сирії склала таємний список винних у масових вбивствах

Тим часом у понеділок, 18 лютого, міністри закордонних справ ЄС домовилися про продовження санкцій щодо Сирії ще на три місяці.

У заяві ЄС міститься також заклик до влади країни припинити військові дії, через які страждають мирні громадяни, руйнується інфраструктура і опиняється під загрозою культурне багатство країни. Євросоюз закликав сторони до діалогу, який в кінцевому рахунку повинен призвести до усунення від влади президента Башара Асада.

Нагадаємо, громадянська війна у Сирії триває вже майже два роки. Акції протесту, що почалися у березні 2011-го, поступово переросли у збройні сутички.

За останніми оцінками ООН, жертвами війни стали близько 70 тисяч осіб. 2,5 мільйона були змушені покинути свої будинки. За даними міжнародних спостерігачів, військові злочини скоювалися як урядовими військами і повстанцями. !zn

Читайте також:

Сирійські повстанці захопили найбільшу в країні ГЕС

Іран і "Хезболла" сформували в Сирії загони повстанців для підтримки Асада

Башар Асад пообіцяв перемогти повстанців, навіть якщо Дамаск буде зруйнований

Щодня Сирію залишають п'ять тисяч біженців