Влада Кіпру пообіцяла не чіпати вклади іноземців

21 березня 08:40

Заступник голови Центробанку Кіпру пообіцяв, що влада острова захистить іноземні вклади.

 

Депозити іноземних вкладників у кіпрських банках будуть захищені, заявив заступник голови Центрального банку Кіпру Евдокімос Ксенофонтос після наради у президента Нікоса Анастасідіса. Він висловив оптимізм з приводу майбутнього, незважаючи на несприятливу ситуацію.

Нинішнє становище може бути виправлено, сказав він. "Ми можемо це зробити. Трійці доведеться змиритися. Ми повинні бути готові йти на жертви, і це стосується кіпрських вкладників. Але ми не можемо зробити це з іноземними вкладниками, які довірили нам (гроші). Це було б крадіжкою", - сказав заступник голови ЦБ.

Нагадаємо, банки Кіпру, які були закриті ще в суботу, 16 березня, на тлі можливого ухвалення рішення про примусове стягнення податку з депозитів, залишаться закритими, як мінімум, до вівторка, 26 березня.

Раніше уряд острівної держави розглядав можливість відкрити фінансові установи вже в четвер. У цьому випадку влада планувала накласти обмеження на руху банківського капіталу

Напередодні парламент Кіпру проголосував проти введення на вимогу Єврогрупи разового податку на депозити в кіпрських банках. Податок дав би бюджету Кіпру 5,8 мільярда євро для порятунку фінансової системи. Єврогрупа заявляє, що якщо уряд Кіпру збере таку суму, то отримає кредит на 10 мільярдів євро. !zn

Читайте також:

Банківські канікули на Кіпрі продовжили ще на п'ять днів

Церква Кіпру готова віддати всі свої активи для порятунку острови

Німці пригрозили закриттям кіпрських банків навічно

Росіяни готові покинути "колонізовані" міста Кіпру разом з яхтами, ікрою і горілкою "Путінка"