Віце-президент США порадив американцям скуповувати для самооборони рушниці

20 лютого 15:30

Джо Байден розповів, чому звичайна рушниця краща, ніж популярна штурмова гвинтівка AR15.

 

Віце-президент США Джо Байден порадив американцям закуповувати для самооборони рушниці, а не напівавтоматичну зброю.

Відповідаючи на питання користувачів Facebook, Байден розповів, що у нього вдома зберігаються дві рушниці.

Свого часу він пояснював дружині, що робити, якщо вона запідозрить щось недобре. За його словами, потрібно, щоб вона вийшла на балкон і зробила декілька пострілів у повітря - цього буде достатньо, щоб відлякати злочинців.

На думку віце-президента, для самооборони не потрібна штурмова гвинтівка AR15, яка є однією з найпопулярніших у американців.

"Використовуючи її, важче цілитися, вона складніша в застосуванні і насправді, вам не потрібно 30 бойових патронів, щоб захистити себе", - пояснив Байден.

Відеозапис його інтерв'ю опубліковано на сайті Білого дому.

- Ажіотажний попит на зброю у США спустошив полиці магазинів

Нагадаємо, дебати загострилися після трагедії у школі "Сенді Хук" у Коннектикуті. Там 14 грудня 2012 року жертвами 20-річного Адама Ленци стали 27 осіб, у тому числі 20 дітей.

У зв'язку з цим у січні 2013 року Обама висловив свої пропозиції щодо обмеження вільного обігу зброї. Зокрема, він заявив, що варто заборонити продаж приватним особам штурмової зброї і багатозарядних магазинів, посилити покарання за нелегальну торгівлю зброєю і ввести нову процедуру придбання вогнепальної зброї в цілому.

Ініціативи президента викликали невдоволення з боку власників зброї і представників стрілецької асоціації. На їхню думку, вони торкнуться тільки законослухняних громадян і ніяк не допоможуть захистити населення від невмотивованого насильства. !zn

Читайте також:

Збройове лобі у США "напало" на дочок Обами

Обама оприлюднив план зниження насильства у США

Обама про бійню у школі Сенді-Хук: Ці трагедії повинні закінчитися