Вибух у Техасі: близько 70 людей загинуло, 200 поранено, місто практично зруйновано

18 квiтня 07:58

В американському місті Вест (Техас) вибухнув завод добрив. В результаті вибуху від 60 до 70 осіб загинули, 200 людей поранено, з яких 40 знаходяться у критичному стані.

 

У результаті вибуху на заводі добрив у Техасі загинули 60-70 людей, сотні отримали поранення, повідомляє місцевий телеканал KWTX-TV з посиланням на главу служби "швидкої допомоги" міста Вест (West) Джорджа Сміта (George Smith). Раніше представники екстрених служб, які працюють на місці події, повідомили про п'ятьох загиблих.

Місцева влада, у свою чергу, повідомляла, що кількість постраждалих "може обчислюватися сотнями". Лише в одну з місцевих лікарень, за даними телеканалу, доставлено 60 поранених.

Вибух на заводі West Fertilizer, розташованого біля міста Вест приблизно за 32 кілометра на північ від міста Вако (Waco), стався 17 квітня, близько 19:50 за місцевим часом (03:50 за Києвом)

На території заводу загорівся один з резервуарів з безводним аміаком, стався вибух, після якого полум'я перекинулося на інші споруди, у тому числі на середню школу і будинок престарілих, розташовані поблизу підприємства. Вибуховою хвилею було пошкоджено будівлі, розташовані на значній відстані від заводу.

Спочатку повідомлялося, що під завалами у зруйнованій школі опинилися двоє дітей, проте пізніше з'явилися уточнення, що діти заблоковані в житловому будинку, що постраждав від вибуху.

Проведення рятувальної операції на місці події ускладнено через ймовірність повторного вибуху на території підприємства. Ведеться повна евакуація міста Вест. Залишити свої будинки також запропоновано всім, хто проживає у радіусі 1,7 кілометра від заводу. Жителям населених пунктів, розташованих за декілька мильвід West Fertilizer, рекомендовано перебратися в безпечніші місця.

Читайте також:

Опубліковано фото бостонських бомб

Кількість поранених в результаті теракту в Бостоні зросла до 176

Колишній співробітник ЦРУ назвав вибухи у Бостоні "примітивним терактом" місцевого угрупування