Венесуела призначила дату президентських виборів, влада і опозиція вже визначили кандидатів

10 березня 14:12

Опозиція вирішила не бойкотувати вибори і вже назвала свого кандидата. Він буде протистояти т.в.о. президента Венесуели Ніколасу Мадуро.

 

Позачергові президентські вибори в Венесуелі пройдуть 14 квітня, повідомила Національна виборча рада за підсумками позачергового засідання.

Опозиція вирішила не бойкотувати вибори і вже назвала свого кандидата. Як і очікувалося, ним стане губернатор штату Міранда Енріке Капрілес.

За словами представників опозиційного об'єднання партій Демократична єдність, опозиція висуває Капрілеса кандидатом, щоб "пропала країна".

Тепер Енріке Капрілес буде протистояти т.в.о. президента Венесуели Ніколасу Мадуро. Саме Мадуро балотуватиметься в якості кандидата від керівної партії.

Зазначимо, що в протистоянні з Чавесом на чергових виборах, Капрілес поступився йому, набравши 44% голосів виборців.

Нагадаємо, Уго Чавес, який обіймав посаду президента Венесуели з 1999 р., помер у Каракасі 5 березня після тривалої боротьби з раком, який було виявлено в нього в 2011 році.

На четвертий президентський термін Чавеса було обрано в жовтні минулого року, після того, як він заявив, що повністю вилікувався від раку. Проте пізніше йому знову було зроблено операцію, а церемонія інавгурації, призначена на 10 січня, так і не відбулася.

Більше 30 лідерів держав відвідали церемонію похорону Чавеса, зокрема, президент Куби Рауль Кастро, лідер Ірану Махмуд Ахмадінежад і президент Білорусії Олександр Лукашенко. Також були зачитані співчуття від президента Сирії Башара Асада.

Згідно з основним законом країни, позачергові вибори глави держави мають бути проведені протягом 30 днів після смерті президента. !zn

Читайте також:

Стала відома причина смерті Чавеса: це не рак

Смерть Чавеса засмутила Росію і надихнула США

Що чекає Венесуели після смерті Чавеса: прогнози експертів

Опозиція у Венесуелі визначилася з кандидатом на місце Чавеса

Церква включилася в боротьбу за владу, підтримавши супротивників Чавеса