В Індонезії розбився літак з 15 людьми на борту

03 грудня 17:17

Біля берегів Батама в морі виявлені уламки літака і частини тіл загиблих.

 

Двомоторний поліцейський літак зазнав аварії неподалік від індонезійського острова Батам у суботу, 3 грудня, повідомляє Staits Times.

ВМФ Індонезії розвернув рятувальну операцію, у якій беруть участь три кораблі і два човни патрульної служби. Рибалки острівної області Ріау виявили в морі уламки M-28 Skytruck в 11:30 за місцевим часом. Серед уламків також були виявлені частини тіл загиблих.

На борту службового літака крім поліцейських перебувала також команда техобслуговування.

Управління цивільної авіації Сінгапуру (CAAS) підтвердило, що індонезійське легкомоторное поліцейське повітряне судно P420, втратило контакт із диспетчером Singapore Air об 11:22 за місцевим часом.

В управлінні відзначили факт швидкої ініціації пошукової операції Сінгапурським рятувальним центром координації на базі CAAS.

"В останній раз радари засікли літак у 40 морських милях на південний схід від Танджунгпінанга (адміністративного центру індонезійської провінції Острови Ріау – ред.)", - повідомили в CAAS.

"Літак прямував у Батам з католицької єпархії Панкалпінанга на островах Банку-Белітунга, коли несподівано зник з радарів", - повідомив командувач військово-морської бази в Пінанзі, Перший адмірал С. Ироен.

Літак злетів о 10:24 за місцевим часом Сінгапуру і повинен був прибути в Батам у 11:58.

"Перед падінням літака місцеві жителі на землі почули гучний вибух", - додав адмірал Ироен.

Нагадаємо, 29 листопада у Колумбії розбився літак з гравцями бразильської футбольної команди "Шапекоенсе" на борту. Внаслідок авіакатастрофи загинула 71 людина.

У травні цього року на півдні Франції, поблизу гірськолижного курорту Котре у Верхніх Піренеях, розбився вертоліт поліції. На борту перебувало чотири людини (двоє пілотів і двоє рятувальників). Ніхто з них не вижив.