Уго Чавес продовжує боротися за життя - йому призначили новий курс хіміотерапії

02 березня 11:22

Віце-президент Венесуели розповів, що хіміотерапія не заважає Уго Чавесу радіти життю, і він продовжує боротися з хворобою.

 

Влада Венесуели вперше офіційно підтвердила, що президент Уго Чавес проходить новий курс хіміотерапії після онкологічної операції.

Як повідомив віце-президент країни Ніколас Мадуро, лікарі вирішили вдатися до хіміотерапії після того, як організм Чавеса відновився після легеневої інфекції, що була ускладненням чергової операції, проведеної в грудні.

"Він продовжує боротися за своє життя. Лікарі вирішили почати додатковий курс лікування - хіміотерапію", - зазначив Мадуро.

Він додав, що Чавес перебуває в гарному настрої.

"У нього є сила, а це набагато важливіше терапії, яку він проходить; він перебуває в гарному настрої і бореться", - сказав Мадуро.

Нагадаємо, 18 лютого Чавес повернувся на батьківщину з Гавани, де проходив лікування. Він продовжив лікування у військовому госпіталі Каракаса, однак експерти знову висловили недовіру офіційній інформації про його здоров'я.

Екс-посол Панами при ОАД Гільєрмо Кочес заявив, що Чавеса вже нібито відключено від апаратів з підтримки життя.

Влада Венесуели ці твердження спростувала. Уряд країни вимагає припинити різні спекуляції і чутки навколо здоров'я Чавеса і звинуватив міжнародні ЗМІ у веденні кампанії проти стабільності в країні.

По телебаченню венесуельського лідера не показували більше двох місяців, з того моменту, як він вирушив до Гавани на лікування. Однак 15 лютого з'явилися фотографії Чавеса після операції в оточенні дочок.

З середини 2011 року Чавес переніс вже чотири операції.

10 січня 2013 року 58-літній Чавес мав прийняти присягу як новообраний президент (його було переобрано на новий шестирічний термін на виборах у жовтні), проте через хворобу інавгурацію вирішили перенести. !zn

Читайте також:

"Невидимий президент" Уго Чавес бореться з хворобою: преса вимагає доказів, що він живий

Фідель Кастро повідомив про поліпшення здоров'я Уго Чавеса

Парламент Венесуели дозволив Чавесу залишитися президентом без інавгурації

Уго Чавес передав частину своїх повноважень наступникові