У загибелі голови Total Маржері винні п'яні співробітники - висновки експертів

26 лютого 06:20

Технічна комісія, що розслідувала причини катастрофи, відновила хронологію подій загибелі Falcon.

 

Експерти технічної комісії визначили винуватців трагедії у "Внуково", де загинув глава нафтової корпорації Total Крістоф де Маржері та три члени екіпажу літака.

Фахівці детально відновили хронологію подій, які призвели до катастрофи. На думку слідства, водій снігоприбиральної машини Володимир Мартиненко, в крові якого було виявлено значну кількість алкоголю, фактично заблукав на злітному полі.

Начальник зміни Володимир Леденьов, який повинен був контролювати роботу підлеглого, також був нетверезий і втратив з виду водія, який їздив по злітній полосі.

Керувала злетом Falcon стажист Світлана Кривсун, яка навіть не підозрювала про те, що злітна смуга зайнята спецтранспортом, так як їй про це не повідомили.

В результаті погано скоординованих дій персоналу аеропорту та вживання алкогольних напоїв, снігоприбирач Мартененко випадково виїхав на смугу, де злітав літак. Пролітаючи над снігоприбиральником, літак зачепив його стійкою шасі , що і привело до його падіння.

За фактом аварії літака Слідчим комітетом Росії порушено кримінальну справу за статтею "порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту". Крім Леденьова, Мартиненко і Кривсун, у цій справі проходять керівник польотів Роман Дунаєв та менеджер Олександр Круглов.

Раніше висувалися різні версії катастрофи. Після підозрілої та раптової смерті глави Total компанію почали перевіряти з подвоєною силою за звинуваченням у корупції. Покійний мав у жовтні давати свідчення за підозрою у дачі хабара в розмірі 30 млн доларів іранським чиновникам.