У Японії відкрився сезон милування сакурою

20 березня 15:49

Соцмережі повні фотографіями квітучої сакури – японці заповнили парки і сади, щоб насолодитися улюбленим видовищем.

 

В Японії розпочався сезон цвітіння сакури, а це значить, що парки, сквери, алеї, а також території буддійських і синтоїстських храмів з квітучою сакурою відвідують і проводять в них вільний час натовпи людей. При гарній погоді сакура квітне всього 7-10 днів, потім пелюстки облітають, а тому в місцях її цвітіння багатолюдно всю добу. Після 6-ї години вечора дерева майстерно підсвічуються. По японському телебаченню вже на початку березня повідомляють терміни цвітіння сакури в кожному окремо взятому районі.

Цвітіння сакури в Японії святкують на державному рівні: офіційне відкриття Ханами ("Споглядання квітів") відбувається в головному токійському парку Сіндзюку – при цьому участь в ньому беруть не тільки відомі політики, але і члени імператорської родини.

Традиція милування квітучою сакурою виникла при імператорському дворі в епоху Хейан (794-1185). Аристократія, яка вправлялася у витонченості і вишуканості манер, проводила години під квітучими деревами, насолоджуючись легкими напоями, салонними іграми та складанням віршів. У короткому блискучому цвітінні сакури аристократи бачили глибокий сенс: розмірковуючи про швидкоплинність життя, вони ототожнювали опадають квіти сакури з хоробрістю і чистотою помислів.

У квітні і травні в національному парку Японії Hitachi Seaside Park в двох годинах їзди від Токіо розквітають красиві сині квіти - немофіли. Земля, вкрита квітковим килимом, зливається з синім небом. Тисячі туристів приїжджають помилуватися красою квітучих рослин.