У Венесуелі продовжили церемонію прощання з Уго Чавесом: занадто багато охочих

16 березня 09:34

Влада Венесуели ухвалила рішення знову відкрити доступ до тіла покійного президента Уго Чавеса для прощання з ранку суботи. Зараз тіло "команданте" вже перевезено в будівлю Музею революції. Починаючи з 9 ранку суботи за місцевим часом (15.30 за київським), доступ у будівлю буде залишатися відкритим.

 

Влада Венесуели прийняла рішення знову відкрити доступ до тіла покійного президента Уго Чавеса для прощання з ранку суботи, повідомив міністр зв'язку та інформації південноамериканської країни Ернесто Вільєґас.

Зараз тіло "команданте" вже перевезено в будівлю Музею революції, звідки Чавес керував невдалою спробою державного перевороту 1992 року.

"Починаючи із завтрашнього дня (субота), з 9 ранку (15.30 за київським часом), доступ в будівлю буде залишатися відкритим, щоб венесуельський народ і інші народи світу змогли прийти туди і віддати данину пам'яті цьому бійцю революції, яким був і продовжує залишатися Уго Рафаель Чавес Фриас", - наводять місцеві ЗМІ слова Вільєгаса.

Міністр Вільєґас впевнений, що попрощатися з Чавесом захочуть революціонери зі всього світу, всі люди добра, християни, "усі ті, хто бачив у президенті Венесуели надію і можливість для будівництва на землі нового світу".

Поки незрозуміло, як довго триватиме прощання з Чавесом у будівлі Музею революції. Як раніше не виключений варіант перенесення його тіла в Національний пантеон, де покояться герої Венесуели. Влада також раніше говорили про можливості бальзамування останків Чавеса, проте потім висловила сумніви в здійсненні цієї процедури з посиланням на російських і німецьких фахівців.

Церемонія прощання з лідером Венесуели пройшла напередодні. Траурний кортеж доставив труну з тілом Чавеса з Військової академії, де проходило десятиденне загальнонародне прощання з лідером боліваріанської революції, в Музей революції країни. За ці дні до нього прийшло більше 2 мільйонів людей.

Кортеж подолав по венесуельській столиці близько 18 кілометрів, його проводжали кілька десятків тисяч венесуельців. В будівлю Музею революції труну внесли представники вищого військового командування країни і найближчі соратники Чавеса. Виступаючи на церемонії брата Чавеса Адан, стримуючи сльози, присягнувся продовжувати боротьбу в ім'я народу Венесуели і закликав прихильників до "об'єднання в військово-громадянський союз".

У церкві при Музеї пройшла релігійна служба, на якій були присутні близькі родичі Чавеса і його соратники. Прощання очолив в.о. президента країни Ніколас Мадуро, який заявив, що Чавес "завжди буде стояти на чолі великих справ батьківщини".

"Місія виконана Команданте! Виконана широко і повністю, через біль і страждання, - навіть хвороба його не зупинила. І ніхто не зможе зупинити наш народ. Зараз виконання місії - за нами",- сказав він.

Крім того, Мадуро пообіцяв, що після перемоги на майбутніх президентських виборах він повернеться в Музей революції разом з соратниками для того, щоб віддати шану Чавесу, а також для того, "щоб подумати над помилками та отримати благословення". На церемонії прощання був присутній президент Болівії Ево Моралес. !zn

Читайте також:

Влада Венесуели розслідує версію про отруєння Чавеса "темними силами"

Венесуела призначила дату президентських виборів, влада і опозиція вже визначили кандидатів

"Спадкоємець" Чавеса Ніколас Мадуро прийняв присягу в обхід конституції

Стала відома причина смерті Чавеса