У Венесуелі оголошено тижневу жалобу за Чавесом і дострокові вибори

06 березня 09:16

Венесуела буде оплакувати Уго Чавеса сім днів. Біля військового госпіталю Каракаса, де він перебував останні два тижні перед смертю, збираються сотні людей.

 

Тіло президента Венесуели Уго Чавеса, який помер 5 березня, буде виставлено для урочистого прощання у будівлі військової академії Каракаса.

Похорони відбудуться у п'ятницю, 8 березня, повідомив міністр закордонних справ Еліас Хауа. На церемонію будуть запрошені державні діячі зарубіжних держав.

- Після двох років боротьби з раком помер Уго Чавес

Країна буде оплакувати команданте 7 днів. Триденну жалобу за Чавесом оголосили також в Еквадорі та на Кубі.

Протягом 30 днів повинні відбутися вибори президента. До моменту обрання нового президента функції глави держави буде виконувати віце-президент Ніколас Мадуро, який вважається наступником Чавеса.

Як очікують експерти, на виборах президента Венесуели головними суперниками будуть Мадуро і лідер опозиції Венесуели Енріке Капрілес, який програв Чавесу на президентських виборах восени 2012 року. Тоді Чавес набрав 55,07% голосів при рекордній для країни явці в 80,52%; за Капрілеса проголосували 44,31% громадян Венесуели.

Ще у грудні 2012 року, перед польотом до Гавани, де на Чавеса чекала остання, четверта за рахунком операція з видалення ракової пухлини, він фактично оголосив Мадуро своїм наступником. Чавес заявив, що Мадуро - найкращий кандидат для наступних президентських виборів, якщо їхнє проведення буде потрібно.

Втім, розклад може змінитися через протиріччя у правлячій партії, багато членів якої підтримують голову Національної асамблеї - колишнього військового Діосдадо Кабельо. !zn

Читайте також:

Винними у важкій хворобі Уго Чавеса оголосили ворогів Венесуели

Колишній панамський дипломат: Уго Чавес помер ще чотири дні тому

Венесуела девальвувала свою валюту, обваливши курс в півтора рази