У вдови Царнаєва знайшли екстремістські матеріали

04 травня 09:26

Спецслужби виявили на жорсткому диску Кетрін Рассел екстремістські матеріали і тепер з'ясовують, чи завантажувала ці матеріали сама Рассел, чи чоловік скористався комп'ютером без її відома.

 

Співробітники спецслужб США виявили на жорсткому диску комп'ютера вдови Тамерлана Царнаєва Кетрін Рассел екстремістські матеріали, повідомляє The Washington Post.

За словами джерел видання, зокрема, на комп'ютері було знайдено статті англомовного мережевого журналу Inspire, до випуску якого причетна Аль-Каїда, а також інші екстремістські матеріали.

Наразі слідство з'ясовує, чи завантажувати ці матеріали сама Рассел, чи чоловік скористався її комп'ютером без її відома.

Зазначимо, що раніше адвокат Рассел Амато Делюка підкреслювала, що Рассел нічого не знала про підготовку теракту і була "шокована" ним, а також що вона протягом усього часу розслідування повною мірою співпрацювала зі слідством і продовжить робити це надалі.

- Брати Царнаєви планували стати смертниками на День незалежності США

Вчора, 3 травня, повідомлялося, що в будинку Тамерлана Царнаєва було виявлено сліди вибухівки, що може мати наслідки і для розслідування щодо його вдови.

Нагадаємо, два вибухові пристрої спрацювали біля фінішної лінії міжнародного марафону в Бостоні 15 квітня. У результаті теракту загинуло три людини, кількість постраждалих досягла 183 людей, багатьом з яких довелося ампутувати кінцівки.

Як було встановлено ФБР, пристрої, що стали причиною вибуху на фініші марафону в Бостоні, складалися з скороварок, начинених вражаючими елементами.

19-річний Джохар Царнаєв, затриманий 20 квітня за підозрою в причетності до вибухів, був тяжко поранений.

Його брат - Тамерлан Царнаєв - був убитий раніше в ході перестрілки в місті Уотертаун під Бостоном.

Джохар Царнаєв вже почав давати свідчення. Так, він повідомив, що вони з братом планували теракт на День Незалежності США.

Також повідомлялося, що в США затримано ще трьох підозрюваних у причетності до теракту в Бостоні - двоє з них вихідці з Казахстану. !zn

Читайте також:

Джохару Царнаєву у в'язниці стало краще і він заговорив

Царнаєвих спеціально готували до теракту, - конгресмен

Після теракту в Бостоні в Царнаєвих залишалося ще шість бомб

ФБР встановило особу "ідейного натхненника" Тамерлана Царнаєва