Теракт в Бостоні влаштували брати-чеченці. Один убитий з бомбою на грудях, інший втік

19 квiтня 14:38

Джерела низки американських ЗМІ стверджують, що бостонські терористи були братами і приїхали до США з Росії. Називається ім'я втікача - Джохар Царнаєв.

 

Підозрювані у скоєнні терактів на марафоні у Бостоні приїхали з північнокавказького регіону Росії поряд із Чечнею, повідомило агентство Associated Press з посиланням на свої джерела у слідстві.

За даними журналістів, терористи прожили у США як мінімум один рік. Нагадаємо, один із них був убитий у перестрілці з поліцією. За інформацією агентства, живий підозрюваний - 19-річний Джохар Царнаєв.

Анонімні джерела NBC News стверджують, що вони є братами, а до США приїхали з Чечні. Тим часом телекомпанія CBS News повідомляє, що підозрювані можуть бути як росіянами, так і громадянами Туреччини, що постійно проживали у США.

Офіційних коментарів щодо цієї інформації поки немає. Раніше користувачі соцмереж висунули свою версію особи терористів. Вони встановили, що BPD сканер визначив імена підозрюваних як Майк Мулугета і Суніл Тріпаті (останній був студентом і зник у березні).

Зараз американська поліція проводить масштабну операцію у передмісті Бостона у спробі захопити злочинця, який втік.

У зв'язку з інтенсивними пошуками в Уотретауні, передмісті Бостона, фактично оголосили комендантську годину. Жителям рекомендовано не виходити на вулиці, не відчиняти двері незнайомцям, а також зберігати максимальну пильність.

У всьому районі припинена робота шкіл і вишів, громадський транспорт також тимчасово не працює. Закритий і кампус Гарвардського університету. В Уотертаун прибули численні підрозділи поліції. !zn

Читайте також:

На місці перестрілки у Бостоні знайшли вибухівку і скороварки

Обама пообіцяв знайти і судити організаторів теракту в Бостоні

Держсекретар США назвав теракт в Бостоні "нападом на Америку"

Українка фінішувала на Бостонському марафоні за 15 хвилин до теракту