У США існує секретна частина "списку Магнітського", ЗМІ "внесли" в неї Кадирова

13 квiтня 09:27

Крім оприлюдненого "списку Магнітського" з 18 прізвищ існує закрита його частина. Як повідомила газета The New York Times, посилаючись на людей, ознайомлених з документом, у секретну частина внесено главу Чечні Рамзана Кадирова

 

Рамзан Кадиров
Рамзан Кадиров

Держдепартамент США підтвердив, що крім відкритого опублікованого "списку Магнітського" існує і його закриття частина.

"Я можу підтвердити, що відповідно до законодавства існує і закритий список", - заявив представник держдепу.

Він зазначив, що "оскільки ця частина списку є закритою, я не можу повідомити про його чисельність, ні назвати тих, хто в нього включений, але ми вважали своїм обов'язком проінформувати конгрес про деталі, що ми і зробили".

США оприлюднили "список Магнітського"

Як повідомила газета The New York Times, посилаючись на людей, ознайомлених з документом, в секретну частина внесено главу Чечні Рамзана Кадирова.

Інших прізвищ із секретної частині списку видання не називає. При цьому газета зазначає, що це досить відомі російські чиновники, оприлюднення прізвищ яких може викликати у відповідь симетричні санкції щодо чиновників рівня конгресменів.

Мінфін США в п'ятницю опублікував "список Магнітського" з 18 прізвищ. Даний закон, який названо так на згадку про загиблого в московському СІЗО аудитора фонду Hermitage Capital Сергія Магнитском, було прийнято конгресом США в кінці 2012 року. Він передбачає візові і економічні санкції щодо росіян, причетних, на думку американських парламентаріїв, до порушень прав людини.

Росія вже зявила, що не буде "змагатися" з США за кількістю включених до списку санкцій осіб, але відповість паритетно. Глава МЗС РФ Сергій Лавров підкреслив, що час, обраний Вашингтоном для публікації "списку", "не цілком вдалий". !zn

Читайте також:

США оприлюднили "список Магнітського"

У Росії впевнені, що "список Магнітського" ховає ідеї "перезавантаження" відносин з США

Москва і Вашингтон "поміряються списками" нев'їзних чиновників

Влада США можуть засекретити частина "списку Магнітського"