У Сирії для підтримання зони безпеки потрібні до 30 тисяч солдатів – Керрі

25 лютого 08:49

США розглядати план дій в Сирії, якщо угода про припинення женучи не буде втілено в життя.

 

Для підтримки "зони безпеки" на півночі Сирії може знадобитися контингент від 15 до 30 тисяч солдатів, заявив держсекретар США Джон Керр, передає ABC.

"За оцінками Пентагону, для забезпечення цієї зони безпеки на півночі країни нам потрібно від 15 до 30 тисяч солдатів. Ми готові на це піти?", - сказав він, звертаючись до Сенату.

Керрі підкреслив, що створення безпечної зони не є простим завданням. Він також підкреслив, що США розглядають і інші варіанти, якщо припинення вогню не може бути досягнуто в Сирії.

У Вашингтоні обговорюють план "Б" щодо дій в Сирії, який передбачає проведення наземної операції на той випадок, якщо угода про припинення вогню буде порушено.

Раніше стало відомо про те, що Сирійська опозиція погодилася на двотижневе перемир'я.

РФ і США запропонували сторонам конфлікту в Сирії припинити бойові дії з 27 лютого. Сирійська опозиція повідомила, що приймає угоду про перемир'я, але за умови дотримання низки гуманітарних вимог.

Президент Асад, у свою чергу, призначив парламентські вибори в Сирії на 13 квітня.

Проте, як свідчать публікації в New York Times і The Wall Street Journal, у Вашингтоні не довіряють Кремлю, вважаючи, що РФ, швидше за все, не буде дотримуватися режиму припинення вогню, на який сама ж погодилася.