У Сибіру зафіксований новий рекорд холоду - мінус 71 градус

20 лютого 16:34

Незважаючи на холод, життя в Оймяконі не завмерло. За повідомленнями сибірських газет, жителі зайняті своїми звичними справами.

 

На "полюсі холоду" в Оймяконі градусник на початку тижня показував мінус 71 градус, повідомляє Die Welt. Це найнижча температура, коли-небудь виміряна в населеному пункті. До цього офіційний температурний рекорд Оймякона, досягнутий у 1933 році, становив мінус 68 градусів.

"На цьому закінчилася і вічна суперечка з Верхоянськом, розташованим приблизно за 1000 км на північ. Оймякон і Верхоянськ боролися за звання населеного пункту з найбільш низькими температурами. Тепер Оймякон однозначно лідирує. Температурний рекорд за межами населених пунктів досягає мінус 89 градусів, його виміряли у 1983 році на антарктичній станції "Восток", що належить, звичайно ж, Росії", - пише автор.

Автор статті Уллі Кульке відзначає, що життя в Оймяконі не завмерло, незважаючи на холод. За повідомленнями сибірських газет, жителі зайняті своїми звичними справами. "Деякі автовласники залишають двигуни постійно увімкненими: бояться, що ніколи більше не заведуться", - пише автор. Однак знамениті в регіоні оймяконські коні не викликають ніяких побоювань і як і раніше залишаються на свіжому повітрі. Проте, за словами автора, коні перестали спати і постійно рухаються, щоб зігрітися. !zn

Читайте також:

Російські синоптики напророкували "зникнення" весни

2012 рік став одним із найтепліших за всю історію спостережень

Рівень світового океану піднімається швидше, ніж прогнозувалося. Вчені попереджають про потоп

2012 рік став одним з найспекотніших за 130 років