У Росії вбито останнього співучасника теракту у московському метро

06 лютого 10:28

Спецслужби Росії заявили про ліквідацію усіх причетних до терактів у метро Москви у 2010 році.

 

У ніч на 6 лютого в результаті спецоперації в Дагестані був знищений бойовик Гусен Магомедов - останній терорист, причетний до вибухів у московському метро у березні 2010 року.

Як повідомили у Національному антитерористичному комітеті РФ, ліквідація бойовика сталася у лісовому масиві в Сергокалінському районі Дагестану. Злочинець вистрілив з пістолета по співробітникам поліції, але був убитий у відповідь вогнем.

"До сьогоднішнього дня Гусен Магомедов залишався останнім співучасником, безпосередньо причетним до організації і здійснення терактів у московському метро у березні 2010 року... Сьогодні справедлива відплата наздогнала останнього з них", - йдеться в релізі НАК.

За даними НАК, Магомедов особисто супроводжував для проходу в метро смертницю, яка пізніше підірвалася на станції "Парк Культури".

Нагадаємо, у ранковий час пік 29 березня 2010 року на станціях московського метро "Луб'янка" і "Парк культури" з інтервалом в 45 хвилин сталися вибухи. Було встановлено, що пристрої привели в дію дві смертниці - уродженки Дагестану: 28-річна Маріам Шаріпова і 18-річна Джанет Абдурахманова (Абдуллаєва).

Загинули 40 людей, більше 100 отримали поранення. Відповідальність за вибухи взяв на себе лідер кавказьких бойовиків Доку Умаров, але підтвердження цього слідчі так і не отримали. !zn

Читайте також:

У жителя Європи у 19 разів більше шансів загинути при теракті, ніж в американця

Україна передала Росії справу про підготовку замаху на Путіна

У Росії готові збивати цивільні літаки, захоплені терористами

США обіцяють до 5 мільйонів доларів за інформацію про Доку Умарова