У Росії утримується близько 30 українських військовополонених - адвокат Савченко

17 грудня 16:47

Полонені перебувають у різних СІЗО РФ.

 

В СІЗО Російської Федерації утримують близько 30 українських військовополонених, частина з яких потрапила туди після битв під Иловайском. Серед них військовослужбовці різних "парамілітарних утворень", військовослужбовці Збройних сил України та регулярних частин.

"З того, що нам відомо від правозахисників і деяких українських громадян, родичів тих, хто опинився в полоні під Иловайском і був переданий в Росію, ми знаємо, що мова йде про три десятки людей", - заявив адвокат української льотчиці Надії Савченко Марк Фейгін, передає "УНІАН".

За словами Фейгіна, полонені перебувають різних слідчих ізоляторах, що підтверджують правозахисні організації, які займаються їх долею. Крім цього, адвокат знову закликав український МЗС звернутися до російського МЗС і Слідчого комітету з вимогою надати список полонених громадян України.

Як зазначає Фейгін, успіх у справі Савченко стане прецедентом і буде сприяти звільненню інших українських військовополонених.

Читайте також: Україна повернула собі газовидобувні вишки на кордоні з анексованим Кримом

За станом на 11 грудня в полоні бойовиків знаходяться 632 людини. Бойовики підтвердили знаходження у них в полоні 152 осіб.

Також президент України Петро Порошенко висловив сподівання, що на початку січня 2015-го всі, хто знаходиться в полоні у бойовиків в Донбасі і в Росії, будуть звільнені.