У Північній Кореї скасовано мобілізацію резервістів: їх перекинули на виробництво добрив

10 квiтня 17:25

Всі резервісти, яких мобілізували для участі у навчаннях за останні кілька місяців, здали зброю на збройові склади і повернулися до роботи.

 

Північнокорейська влада скасувала мобілізацію солдатів резерву і використовує їх для підготовки до сільськогосподарського сезону, повідомляє південнокорейський інформаційний портал Daily NK, що відслідковує новини та аналізує інформацію, яка надходить з Півночі.

Всі резервісти, яких мобілізували для участі у навчаннях за останні кілька місяців, здали зброю на збройові склади і повернулися до роботи. Всі провінції, округи міста і зараз зайняті на виробництві добрив", - цитує портал слова джерела.

Джерела у КНДР також повідомили Daily NK, що північнокорейська влада не повідомляла працівникам промзони в Кесоні про її закриття, а дали робітникам кілька днів відпочинку напередодні підготовки до святкування дня народження Кім Ір Сена.

При цьому їх запевнили в тому, що після свята вони знову повернуться на заводи.

"Робітники очікують, що зона незабаром розпочне роботу, ніхто не боїться втратити роботу", - цитує Daily NK слова північнокорейського джерела.

Північнокорейські робітники, що працюють у спільній з Південною Кореєю промисловій зоні Кесон на території КНДР, не вийшли на роботу у вівторок, повідомили раніше південнокорейські ЗМІ.

У повідомленнях звертається увага на те, що це сталося вперше після початку діяльності спільної промзони у 2004 році.

У понеділок КНДР каналами Центрального телеграфного агентства Кореї (ЦТАК) оголосила, що збирається вивезти всіх північнокорейських робітників із зони, а роботу промислового комплексу буде тимчасово призупинено. !zn

Читайте також:

КНДР вивела балістичні ракети на бойові позиції

Північна Корея запропонувала іноземним посольствам евакуюватися з Пхеньяну

Північну Корею звинувачують в нагнітанні напруженості заради отримання допомоги